HR  |  EN

NASLOVNA

   

UMJETNIČKA GALERIJA DUBROVNIK

 

GALERIJA DULČIĆ MASLE PULITIKA

 

ATELIJER PULITIKA

Radno vrijeme za posjetitelje:
Umjetnička galerija Dubrovnik i Galerija Dulčić Masle Pulitika: 10:00- 18:00 sati
Atelijer Pulitika: 10:00 - 15:00 sati


Radno vrijeme za blagdane:
25. prosinca, na Božić, 26. prosinca, na Stjepandan, 1. siječnja, na Novu Godinu, te 3. veljače, na blagdan Svetoga Vlaha Umjetnička galerija Dubrovnik zatvorena je za posjetitelje.

Ponedjeljkom zatvoreno.
Za djecu besplatno.
Građani Dubrovnika besplatno.
Vodstvo prema dogovoru na tel.:
020 426 590

Tjedan odmora vrijedan -> 16.-25.10.2020.

 

Galerija Dulčić / Masle / Pulitika otvorena je 1997. godine u kući na Držićevoj poljani 1, koju je nakon Domovinskog rata obnovila hrvatska vlada s namjerom da posluži i kao memorijalni prostor američkog diplomata Ronalda Browna nesretno stradalog u avionskoj nesreći pri dolasku u Dubrovnik 1996.

više...

 

Đuro Pulitika rođen je 26. siječnja 1922. godine u selu Bosanka pokraj Dubrovnika. Osnovnu i srednju školu završava u Dubrovniku. Godine 1941. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Napušta je 1943., ali se ponovo vraća 1945. Ostaje do 1947. kada je ponovo, bespovratno, napušta.

više...

 

     

IVONA ŠIMUNOVIĆ: RASCJEPI STVARNOSTI

--------------------------------------------------------

 

ANA OPALIĆ: PORTRETI 1997-2020

--------------------------------------------------------

 

DIJALOZI: MODERNA I SUVREMENA UMJETNOST IZ ZBIRKE UGD

--------------------------------------------------------

Izložba "Rascjepi stvarnosti" akademske dubrovačke slikarice Ivone Šimunović otvorena 13. kolovoza  u Galeriji Dulčić Masle Pulitika uz mnoštvo posjetitelja, a umjetnica se ovom izložbom predstavila u jednom sasvim novom svjetlu. Izložba čija je kustosica Jelena Tamindžija, ostaje otvorena do nedjelje, 30. rujna. 

više...

 

Izložba dubrovačke fotograkinje sa zagrebačkom adresom, Ane Opalić Portreti 1997-2020 otvorena je 2. srpnja u Galeriji Dulčić Masle, a mogla se pogledati do 9. kolovoza. Kustosica izložbe bila je viša kustosica UGD, dr.sc. Rozana Vojvoda.

više...

 

Izložba „Dijalozi - moderna i suvremena umjetnost iz zbirke UGD“se od petka, 5. lipnja može pogledati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, a svakog četvrtka, izložba će po cjelinama biti predstavljena i virtualno, na Facebook stranici UGD. Kustosica izložbe je viša kustosica UGD, dr. sc. Rozana Vojvoda. Izložba se može razgledati do kraja listopada 2020. godine.

više...