HR  |  EN

NASLOVNA

 

   

UMJETNIČKA GALERIJA DUBROVNIK

 

GALERIJA DULČIĆ MASLE PULITIKA

 

ATELIJER PULITIKA

Radno vrijeme za posjetitelje:
Umjetnička galerija Dubrovnik, Galerija Dulčić Masle Pulitika, Atelijer Pulitika: 9:00- 15:00 sati

Radno vrijeme za blagdane:
25. prosinca, na Božić, 26. prosinca, na Stjepandan, 1. siječnja, na Novu Godinu, 3. veljače, na blagdan Svetoga Vlaha te na Uskrs Umjetnička galerija Dubrovnik zatvorena je za posjetitelje.

Ponedjeljkom zatvoreno.
Vodstvo prema dogovoru na tel.:
020 426 590

više...

 

Galerija Dulčić / Masle / Pulitika otvorena je 1997. godine u kući na Držićevoj poljani 1, koju je nakon Domovinskog rata obnovila hrvatska vlada s namjerom da posluži i kao memorijalni prostor američkog diplomata Ronalda Browna nesretno stradalog u avionskoj nesreći pri dolasku u Dubrovnik 1996.

više...

 

Đuro Pulitika rođen je 26. siječnja 1922. godine u selu Bosanka pokraj Dubrovnika. Osnovnu i srednju školu završava u Dubrovniku. Godine 1941. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Napušta je 1943., ali se ponovo vraća 1945. Ostaje do 1947. kada je ponovo, bespovratno, napušta.

više...


 
 
 


 
 ZORAN ŠIMUNOVIĆ:
ODRASTANJE

----------------------------------------------------

 

BORIS CVJETANOVIĆ:
LJETOVANJE 1985-1997

----------------------------------------------------

 

ANDY WARHOL: JA SAM NIOTKUD - djela iz zbirke Muzeja moderne umjetnosti iz Medzilaborca

-------------------------------------------------

U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik u srijedu, 8. studenoga otvorena je izložba suvremenog hrvatskog slikara, Zorana Šimunovića pod nazivom „Odrastanje“. Kustos izložbe je Branko Franceschi, a izložba ostaje otvorena do nedjelje, 10. prosinca 2023.više...


 

Izložba suvremenog hrvatskog fotografa Borisa Cvjetanovića pod nazivom Ljetovanje 1985.-1997. otvorena je 28. rujna u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, a mogla se pogledati do nedjelje, 5. lstudenoga 2023. Kustosica izložbe je Petra Golušić, muzejska savjetnica Umjetničke galerije Dubrovnik, a autori izbora radova i postava su Boris Cvjetanović i Petra Golušić.


više... 

Izložbu jednog od utemeljitelja pop-arta u svijetu, Andyja Warhola organizira Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik i Muzejom moderne umjetnosti Andyja Warhola u Medzilaborcu iz Slovačke. Kustosi izložbe su Michal Bycko, Martin Cubjak i Jelena Tamindžija Donnart. Izložba je bila otvorena do nedjelje, 29. listopada 2023.


više...